
Regels collectieve ruimtes
-
De collectieve ruimtes mag je maximaal twee maanden van te voren reserveren.
Vraag toestemming via de groepsapp als je een collectieve ruimte op meerdere weekenden na elkaar wilt reserveren of langer dan 7 dagen. Is er een andere bewoner die ook wil reserveren, dan heeft die in principe voorrang.
Houd bij gebruik van de ruimtes rekening met de buren, zorg dat je geen overlast veroorzaakt.
Hanteer na gebruik de Schoonmaak Checklist.
Bij gebruik door kinderen zijn de ouders verantwoordelijk en houden de ouders toezicht.
De ruimtes mogen niet gebruikt worden om te klussen.
De bovenruimte wordt niet gebruikt voor logeerpartijtjes voor kinderen / tieners.
De benedenruimte is voor gasten alleen toegankelijk via de schuifpui. De toegangsdeuren naar de garages worden alleen door bewoners gebruikt.
-
De garages zijn bedoeld voor het parkeren van een auto, elke woning beschikt over één parkeerplaats. In de fietsenrekken zijn drie plekken beschikbaar per woning.
Blijf binnen de eigen lijnen van de parkeerplaats. Plaats geen vervoersmiddelen of andere eigendommen buiten die lijnen.
Zet geen spullen, fietsen of scooters buiten de fietsenrekken. Anders kunnen de fietsenrekken niet goed gebruikt worden.
Fietsen met een krat, scooters, bakfietsen e.d. passen niet in de rekken en moeten op de eigen parkeerplaats geparkeerd, danwel op straat. Hiervoor zijn parkeernietjes beschikbaar.
Houdt alle uitgangen vrij.
Er vindt op de jaarlijkse schoonmaakdag een controle plaats op het naleven van deze afspraken.
Opslag van spullen op de eigen parkeerplaats wordt gedoogd, opslag van gevaarlijke stoffen is niet toegestaan.
Sluit bij het verlaten van de garage altijd de deur achter je, ivm kans op inbraak.
De garage is geen plek om te spelen of te chillen. Geef dit door aan je kinderen.
-
De buitenschil van het gebouw, dus ook het dak en de dakterrassen, zijn collectief eigendom en worden beheerd door de VvE.
Loop nooit over de dakbedekking, loop uitsluitend over draintegels of vlonders.
De draintegels of vlonders moeten geplaatst worden op rubberen onderdragers van minimaal 1,5 cm dik en een oppervlakte van 10 cm x 10 cm.
Laat langs de randen voldoende ruimte over zodat vuil zich niet ophoopt en de randen geïnspecteerd kunnen worden op natte plekken.
Houd de tegels vrij van mos en veeg aangewaaid gruis met regelmaat weg.
-
De bewoners van de bovenwoningen houden de entree en trap gezamenlijk netjes.
Er wordt drie keer per jaar schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf.
Zet geen spullen in de entree.
Hang geen posters op het raam.
-
Het prachtige houten dek verbindt de woningen met elkaar en is een vrijblijvende ontmoetingsplek voor de bewoners. In de zomer vindt er regelmatig een gezellig praatje of een spontane borrel plaats, kinderen spelen er met elkaar. Precies waar het voor bedoeld is.
Met elkaar houden we het dek schoon en opgeruimd, het is geen plek om spullen neer te zetten of te klussen.
Op de looproutes zijn antislipstrips geplaatst tegen uitglijden.
Fietsen, skaten, voetballen of steppen? Liever niet, in verband met geluidsoverlast en risico op schade.
Zorg ervoor dat je kinderen niet met een sleetje van de helling af glijen als er geen sneeuw ligt. Het hout raakt hierdoor beschadigd.
-
De officiële looproute loopt tussen de glazen ballustrade en de daklichten van de benedenwoningen. Zorg dat deze route altijd vrij is.
De looproutes zijn ook vluchtroutes naar de vluchttrappen, die zich aan beide zijden van het gebouw bevinden.
De vluchttrappen zijn alleen bedoeld als nooduitgang, niet bedoeld voor dagelijks gebruik in verband met overlast voor de benedenhoekwoningen.
Het terras op de eerste verdieping is collectief eigendom. Het gebruik als privéterras door de bovenbewoners wordt gedoogd.
Loop nooit over de daklichten in verband met geluidsoverlast naar de benedenwoningen. Zet ook nooit spullen op de daklichten.
-
De bewoners van Het Open IJnde mogen hun boot aanleggen en in dat kader de aanlegsteiger gebruiken om bij de boot te komen.
De trapjes aan de aanlegsteigers zijn noodtrapjes, die verplicht zijn geplaatst vanwege veiligheidsredenen. De steigers hebben dus geen andere recreatieve functie.
Als beheerder van de aanlegsteiger kan de VvE aansprakelijk worden gesteld als er iets gebeurt op de steigers of als er schade ontstaat.
Derden mogen de aanlegsteiger betreden, maar er geen boot aanleggen en er ook niet vrijelijk recreëren. Het betreden van de steiger is bovendien op eigen risico.
Vermijdt beschadiging van de steiger door overbelasting of scherpe voorwerpen (zoals schaatsen).